Sol, hav och fisk

Har nu varit nastan hela veckan har i Goa. Det ar soligt, varmt, vagor i havet, chill stamning, trevligt folk, god mat och... harligt. Vi bor i en liten bungalow pa stranden.

Vi ligger pa stranden pa dagarna och forsoker fa lite farg, badar i det varma havet och bara njuter av att vara lediga. Pa kvallarna besoker vi nagon mysig restaurang pa stranden.

Allt har gatt bra, forutom att vi var lite daliga igar. Vi akte pa nan magsjuka, jag tror vi fick i oss dalig fisk kvallen innan. Men imorse var vi krya igen sa det gick snabbt over som tur var.

Imorgon kvall tar vi nattbussen till Bangalore, och tidigt sondag morgon satter jag mig pa planet hem mot Sverige. Det kommer bli konstigt att byta ut denna stekande varme mot kyla och sno. Det ska bli underbart att traffa alla igen, samtidgit som jag sakert kommer sakna livet har en aning ocksa.

Sorgligt och harligt

Da var sista veckan pa Swastha slut. Sorgligt. Den har veckan var vi i en ny klass, den smartaste klassen. Det var roligt och utmanande. Det blev lite mer riktig undervisning da. Vi var ensamma med klassen hela veckan. Forutom den vanliga undervisningen sa larde vi dem lite lekar som de kan ha anvandning av i engelsk-undervisningen. Bland annat larde vi dem hanga gubbe. Det tyckte dom var jatteroligt. Sen sa larde vi dem ocksa BINGO och charader 

Imorse sa vi hej da till alla. Det var jattejobbigt och sorgligt. Varken Sara eller jag kunde halla oss i fran att borja grata. Jag saknar redan alla barnen, de ar sa hilma gulliga. Barnen ville inte heller att vi skulle aka

Just nu sitter vi i Mangalore. Ikvall gar bussen till Goa. Det ska bli himla harligt med lite sol och bad

Den har datorn ar knapp, jag kan inte gora punkt ordentligt, sa jag uppdaterar mer nar vi kommt fram, nagon gang i borjan av veckan


Lite bilder fran Swastha


En av klasserna som vi undervisat i

Jag tillsammans med nagra av barnen

Jag med mina sma sotnosar Divya och Sharatho

Nagra av grabbarna. Goro i mitten ar 20 ar

Sapbubblerna var populara. Har ar Kavitha och Raju.

Kariappa ar tuff i mina solbrillz

Ramya, varan gullunge som pussar oss pa armarna och saknar oss i klassen


Idag ar vi lediga, det ar helgdag for indierna firar nagot med Shiva. Vi ar darfor i Kuschal Nagar och spenderar dagen. Det ar en stad ca 30 min ifran Suntikoppa.

Den har veckan har vi varit i en ny klass. Precis som i de andra klasserna har vi haft engelska, matte och bild med dem.

Igar gav vi ballonger till barnen. Det var mycket populart, alla ville ha. Jag fick blasa som tusan. Det var i alla fall roligt. Vi gav ocksa bollar till dem haromdagen, det var ocksa populart. Jag hade med mig uppblasbara badbollar. En annan dag bjod vi pa skumtomtar. Vissa var valdigt skeptiska, de tittade och smakade lite misstanksamt pa dem. De flesta verkade dock gilla dem och de tog slut snabbt.

Haromdagen foljde vi med en av lararna till hennes dotters skola, for rektorn dar ville traffa oss. Hon hade namligen en bekant fran Sverige. Kande vi mojligen Bjorn fran Hedesunda? Indierna har verkligen superkoll. De tror att alla i Sverige kanner varandra, for det ar ett sa liiiiiiiiiiitet land.

Nu ar det bara en vecka kvar pa Swastha. Pa fredag aker vi till Goa och stannar dar sista veckan. Det ska bli harligt, samtidigt som jag kommer sakna alla barnen.

TACK for alla brev jag fatt, det forgyller dagarna! Tack till EmlanSemlan, Farmor och Farfar, familjen Franke och Anneli och Emma.


Summer Sand Beach Resort

Vilken het natt! Herregud. Jag slangde av mig allt och sov ovanpa lakanet, anda sa svettades man som en gris... Darfor var det en extra skon dusch imorse, och det var riktigt lyxigt for man kunde sta upp!! (Vi ar vana vid en kran i benhojd, och duscha med sma hinkar typ).

Efter dusch och frukost letade vi upp buss 44 och akte ca en mil till Ullal Beach. Nar vi kommit fram gick vi en promenad ner till stranden, som pa det stallet vi hamnat pa bestod av stenar och klippblock. Det var otroligt vackert och langre bort kunde vi skymta sandstranden. Vi gick tillbaka langs vagen en bit och kom sen ner pa starnden. Det kom en indier och ville visa oss vagen till Summer Sand Beach Resort (trodde vi) och han slog folje med oss langs stranden. Vi gick i vattenbrynet hur lange som helst och Sara hade oturen att trampa pa nagon slags vass metallbit, sa hennes fot borjade bloda. Men efter lite spritande sa var det lost.

Efter en laaang stund fragar vi honom om vi inte ar framme snart, och da visar det sig att Summer Sand ligger at andra hallet.. Aahhhh, da gick vi upp till vagen och tog en rickshaw dit istallet. Mannen foljer med oss. Nar vi kommer fram far vi betala intrade och sen sager vi hejda at indiern. Vi spenderar nagra skona timmar pa stranden och uppe i skuggan och kakar lunch inne pa resorten. Jag traffade ett schysst gang med indiska studenter som trodde att jag var 25 ar. Jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte..?

Nar vi pa eftermiddagen ska lamna resorten sa pratar en av vakterna med oss, och sager da att vi inte skulle pratat med den dar indiska mannen. Han upplyser oss om att han ar farlig for oss och att polisen var ute efter honom... Herregud, tanker vi, tur att vi blev av med honom!

Nar vi kommit tillbaka till Mangalore city sa strosade vi runt i sma grander och langs mysiga sma affarsgator. Vi har aven varit och atit fisk pa en restaurang ikvall. Jag at kalamari, mums!

Dagen var i vilket fall som helst jatteharlig, och jag hade garna badat mer an fotter och ben!

Jag har for ovrigt glomt att beratta att i veckan pa Swastha sa bjod vi alla barn och larare pa pepparkakor. Det tyckte dom var gott! Jag larde dom aven saga "pepparkaka". En annan dag sa gav vi barnen sapbubblor som jag hade med fran Sverige. Det tyckte dom var superkul och det blev fajt om de ynka tre sapbubbelflaskorna. Det tog slut, och vi har lovat att gora mer nagon dag... vi har ju diskmedel sa det ska nog ga att ordna.


Skola, idrottsdag och Mangalore

Tiden springer ivag! Den har veckan akte ett gang med elever och larare ivag son-ons. De skulle vara med pa en danstavling. De fragade oss om vi ville folja med, men vi avbojde eftersom vi inte ville missa nastan en hel vecka i skolan. Pa onsdagen kom de i alla fall tillbaka och gjorde oss alla stolta nar de meddelade att de kommit pa andra plats av hela 33 tavlande skolor.

Eftersom flera av lararna var ivag sa var klasserna ihopslagna. Jag och Sara har darfor varit i samma klass den har veckan, som bestod av de tva klasserna som vi var i forra veckan. Vi har ovat att skriva enkla ord och bokstaver med manga av dom den har veckan. Tidigare har bara tre av dom gjort det, men nu kom sju stycken barn och satte sig hos oss och ville skriva. Det ar jatteroligt att de uppskattar oss och ar sa nyfikna pa att lara sig. Till vissa av dom far man pricka bokstaverna och sa far de forsoka fylla i och gora hela bokstaver av det.

I torsdags akte vi med ett gang barn och nagra larare till Somvarpet. Det ar en by ca 1 timmes bilvag fran Swastha. Vi hade med oss 21 barn och vi akte allihopa i Swasthas gula skolbuss. I Somvarpet var det en idrottsdag med tavlingar och lekar for nagra olika handikappskolor. Det var springtavlingar, hoppa grodhopp, sta i en stor ring och lamna en boll vidare (och nar en blaser i en visselpipa sa aker den som haller i bollen just da ut) och en del andra tavlingar. Vara barn var duktiga och vann en fem-sex priser. Sara och jag blev behandlade som Super VIP Deluxe hela dagen. Vi fick sitta i framsta stolsraden tillsammans med alla viktiga gubbar och nar det holls tal sa tackade de oss i vartenda ett. Och nar de skulle tanda nagon helig grej sa fick jag gora det och nar det var dags for pristdelning fick vi dela ut priser.

I morse sa gav vi oss ivag efter frukost. Efter ca 5 timmars bussresa var vi framme har i Mangalore. Det ar en stad som ligger vid kusten, sa imorgon ska vi till havet! Ska bli mycket harligt. Vi kan dock inte bada, eller jo men da maste man ha klader pa sig... Vi maste namligen tacka axlar och knan har. Vi ska aven gora ett avbrott i vara vegetariska liv och ata fisk, ska bli supergott.

Idag har vi sett oss omkring har i staden och vi har aven bokat resan till Goa. Vi aker med en sleeping bus harifran Mangalore om tva veckor. Ikvall tankte vi for ovrigt lyxa till det med Pizza Hut.

Annars har jag ocksa hunnit med att fa en flasklapp (dramde hakan i en stol nar jag bojde mig ner) och i torsdags gick min ena flip flop sonder sa jag fick hasa omkring med en sko hela dagen (forlat Elin, jag ska kopa nya at dig. Vad vill du ha for nagra?). Jag hade ocksa en liten julafton igar nar jag fick flera brev och foton pa posten. Nastan sa att man blev lite tarogd! TACK :)


RSS 2.0