Projektstart pa Swastha

Efter en lang bussresa, tyvarr hade vi ingen sangbuss denna gang, sa var vi tillbaks i Bangalore. Och efter ytterligare en bussresa var vi tillbaks i Mysore. Dar checkade vi in pa samma gamla hotell igen, som nu borjar kannas ganska hemma. Vi sov dock bara en natt dar, for igar morse begav vi oss mot Suntikoppa och varat projekt Swastha. 

Projektet ligger ungefar 2 km utanfor den lilla byn Suntikoppa. Sara och jag bor tillsammans i ett hus dar vi har sovrum, badrum, kok och en uteplats. Det later lyxigare an vad det ar, for vi har endast kallvatten och koket saknar bade spis och ugn. Men det ar battre an vad vi kunnat tanka oss anda. Projektet bestar av ett antal hus som ligger valdigt avskarmat, med skog och plantager runtomkring. Vi har utsikt over en liten sjo fran varan terass.

Igar at vi bade lunch och middag dar, och idag har vi hunnit ata frukost och lunch. Alla maltider an sa lange har innehallit ris. Dock med lite olika gronsaker och saser. Det ar ganska gott, men man far se upp for de lassar garna pa med monsterstora portioner.

Swastha ar ett hem och skola for barn och ungdomar med handikapp. Just nu ar de flesta sma barn hemma pa jul-och nyarsledighet, sa de kommer tillbaka om tva veckor ungefar. Just nu ar det ungefar 30 barn/ungdomar pa projektet, de flesta i tonaren. Deras handikapp bestar bland annat av dovhet, stumhet och problem med att ga. De flesta vi har traffat hitills verkar dock inte ha nagra stora forstandshandikapp. Det ar ganska svart att kommunicera med dem, man far anvanda sig av en blandning av engelska och pahittat teckensprak.

Idag har vi tittat runt nar de jobbar, de tillverkar bland annat tygkassar, klader och papperskassar. De syr pa icke elektriska symaskiner och ar valdigt duktiga. Papperskassarna limmar de ihop av gamla tidningar och de blir valdigt coola faktiskt. An sa lange har vi inte hjalpt till med sa mycket, det tar kanske ett tag att komma in i det, plus att varat riktiga arbete kommer nog borja nar de sma barnen kommer. Men vi ska i alla fall borja ha lite engelskalektioner med de aldre snart.

Just nu ar Sara och jag i Madikeri. Det ar en liten stad va ca 14 km fran Suntikoppa. Vi tog bussen hit efter lunch, for vi behover bland annat vaxla pengar. Mitt kort lyckades ju bli kvar inuti en bankomat pa grund av att det blev stromavbrott. Kul kul... Fortsattning foljer.


Kommentarer
Postat av: mom

Äntligen är ni på plats på projektet! Hoppas allt är bra med er. Ris ger väl en jämn och stadig huvudkudde? Vi är nyfikna på bilder som vanligt...! Kram mamma

2010-01-04 @ 11:24:26
Postat av: pappa

skoj att läsa att allt är bra, hoppas det löser sig med kortet på fredag, rock on girl!

2010-01-04 @ 17:29:55
Postat av: Sören

Hej Sara.

Starkt av dig att våga ta steget ut i världen. Det kommer du att ha en ortolig nytta av i livet, var du än bor på jorden.

Hur långt är det mellan Suntikoppa och Madikeri?

Vi har nu -15 grader på morgonen här i Lyckebo.

Hälsningar mombror.

2010-01-05 @ 07:52:00
Postat av: mormor

Roligt att läsa om hur ni kommer att leva i två månader. Det blir nog skillnad mot den första månaden. Jag tror att ni kommer att klara det bra tillsammans.

Nu ska morfar och jag försöka gå ut och gå i -15 grader men i sol.

Kram mormor och morfar

2010-01-05 @ 12:04:45
Postat av: elin

ser fram emot bilder från erat hus, utsikten över sjön och barnhemmet. och på dig såklart!

2010-01-06 @ 02:08:58
Postat av: Från Farf.ar och Farmor

Hej Sara.Kul att läsa om projektet. Här hemma är det -15grader.Längtar efter sol och värme.På lördag ska vi träffas allihop och äta kalkon.Kram farfar och farmor,samt lukas.

2010-01-06 @ 11:56:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0