Matlagning, tempel och heliga kor

Vad roligt att hora lite rapporter hemifran, det ar kul att ni kommenterar!

Igar var vi pa yoga igen. Jag har klarat av alla moves bra, forutom att sta pa huvudet. Da behovde jag lite hjalp. Idag har jag rejal traningsvark, det ar skont.

Efter yogan begav vi oss mot nat hotell/restaurang dar det rakade paga ett brollop. Vi stannade och tittade en stund, men vi hann tyvarr inte se bruden. Men alla var valdigt fina och fargglada. Sedan akte vi hem till en av vardfamiljerna vid ett projekt, for att ha matlagningslektion. Da satt vi allihopa pa en stor matta pa deras vardagsrumsgolv, och sa fick vi anvanda en del gamla traditionella redskap. Vi hjalptes at allihopa att laga en maltid och sen at vi den. Det var mycket gronsaker, ris och starka saser.

Framat eftermiddagen/kvallen sa akte vi pa utflykt till ett tempel. Det lag hogt upp pa ett berg. Vi tog en buss dit, som var helt livsfarlig. Det var branta, smala och ringlande vagar uppfor och chaufforen gasade pa som om det var en tavling. Men det var fantastisk utsikt. Man sag ut over hela Mysore. Val dar uppe sa fick vi ga in i ett tempel, man var saklart tvungen att vara barfota, och alla indier gjorde en massa religiosa grejer. Vi kollade mest pa. Men vi fick ge en blomma och sa fick vi en san prick i pannan. Det var ganska intressant. Vi fick dock inte ta nagra foton. Pa vagen ner sa og vi trapporna ist for bussen. Da hade det blivit kolsvart ute och det fanns nastan inga lampor, sa det var en spannande upplevelse.. Det tog ca 45 minuter att ga ner, och det var 1000 trappsteg ungefar.

Pa kvallen satt vi i vart rum och drack bacardi breezer och korde lite drinking games. Firade lite att det var helg. Vi kunde tyvarr inte sitta utomhus, for alkohol/rokning forknippas endast med prostitution har. Det ar ocksa pa grund av det som vi maste ha klader som tacker knan och axlar.

Vill ni veta varfor kon ar helig har? Vi fragade Praveen det, varan ledare/guide, och det lat ungefar sahar:
Vi: Varfor ar kon helig?
P: Varifran kommer den forsta mjolken man dricker?
Vi: Mamman
P: Ja. Och varifran kommer den andra mjolken man dricker?
Vi: Kon
P: Ja. Kon ar alltsa den andra mamman. Darfor ar kon helig.

Idag ar vi lediga. Sa vi har mest suttit i solen och haft det skont. Ikvall aker de forsta tjejerna till sina projekt. Vi som ar kvar kanske ska ga pa nat party pa en club har ikvall.

Tanker pa er hemma, drick lite glogg at mej med!


Kommentarer
Postat av: mom

intressant läsning och målande beskrivningar, det är jättekul att följa dina äventyr och vi ser fram emot mera bilder när du har tid/tålamod att ladda upp dem! långkram <3

2009-12-12 @ 13:23:01
Postat av: mormor

Vilka spännande upplevelser du får vara med om och roligt att höra vad du fördriver tiden med på dagarna och kvällarna. Bra att ni tog trapporna ner det var väl också en bra träning inför vandringen som kommer. Nu vet vi ju också varför korna kallas heliga kor. Kram, kram från mormor o morfar

2009-12-12 @ 14:31:51
Postat av: pappa

vart kom doften ifrån i ditt rum?Jo, Elin hittade en

matlåda i en väska!

2009-12-13 @ 10:22:03
Postat av: Från Farfar och Farmor

Hej Sara.Första snön imorse.Har varit i Kiel på julmarknad.Vädret var urkass regn hela dagen.Det verkar vara ett spännande äventyr du får vara med om.Var rädd om dig.Kramar från oss och Lukas.

2009-12-13 @ 12:41:05
URL: http:// saraiensari
Postat av: Anonym

hur går det? är det stark mat hela tiden eller är det vattenbad h'r och där också. jag ska tala om för pappa är kon är helig där du är. ;)

2009-12-15 @ 00:57:55
URL: http://walkinginshoes.bubbleroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0