Culture week

Sorry for dalig update! Vi har haft fullt upp hela veckan, sa jag har inte hunnit.. men har kommer en rapport.

Denna vecka kallas "culture week". Vi ar fyra tjejer som deltar, det ar jag, Sara, Josephine och Lianna. Tva svenskar och tva hollandskor. Vi borjade i mandags med att aka hem till en familj dar vi fick prova pa meditation. Tva timmar pa formiddagen och tva timmar pa eftermiddagen. Det gick ungefar ut pa att sitta i skraddarstallning pa golvet och forsoka tomma huvudet pa tankar. Ganska svart med andra ord. Och en aning langtrakigt. Vi fick ocksa ova pa att andas ratt, men jag kan ju den riktiga inner power-andningen tack vare pappa sa detta var ju inget svart.. Anledningen till att man mediterar ar for att man ska "rena sitt inre". Sa nu ar jag som nystadad. Vi gjorde ocksa riktiga indiska hennatatueringar i mandags. Man har dem pa hander och fotter, och de ar valdigt detaljerade.

I tisdags akte vi och besokte The golden temple. Det ar ett buddhistiskt tempel dar det bor ungefar 4000 munkar i alla aldrar. Det var jattestort, magnifikt i guld och med jattestora fargglada malningar pa vaggarna. Det var spannande att se. Pa eftermiddagen akte vi till en o. For att ta sig ut till on var man tvungen att ga over en hangbro, aven om den var stabil sa var det en aning laskigt. Pa on var det bambuskog och fullt med djur. En massa apor som var helt oradda, en elefant, kaniner och lite annat. En valdigt rolig dag.

I onsdags (igar) var det meditation igen, fast denna gang hos Yogamannen. Sa det blev en blandning mellan yoga och meditation, mycket roligare. Vi fick aven folja med hem till honom och ata lunch efterat. Denna eftermiddag akte vi pa utflykt till ett hinduiskt tempel. Det ar inte alls som de buddhistiska, dessa ar grova i sten utan farger. Man maste ga klockans varv dar inne och det ar rokelser och eldar. Detta stalle hette Nanjangud.Vi gick aven ner till en flod, dar det var fullt med man som tvattade, badade och akte bat.

Nu vet jag hur kandisar kanner sig. Eller utomjordingar. ALLA vill fota oss hela tiden. Vissa har aldrig sett en vit manniska forut, sa de stirrar ogonen ur sig. Men alla ar valdigt trevliga och fragar vart vi ar ifran och sadar.

Horde att det ar sno hemma. Da kanske ni far en vit jul i ar! Har ar det fortfarande soligt och runt 25 grader...


Josephine och jag

The golden temple

En man som tvattar sig vid en helig flod

Fler bilder finns pa facebook!


Kommentarer
Postat av: faster anneli

Hej Sara! Vad spännade med mediation och grejer. :) Jo vi har massor med snö här nu, idag är det nästintill snöstorm här, och det är nog ingen risk att snön försvinner till jul..



Skönt att "höra" att du har det najsigt och att allt är väl!



Kramar från faster Anneli

2009-12-17 @ 12:46:31
URL: http://annelimoments.blogspot.com
Postat av: Anna Carls mamma

Hej Sara, kul att läsa om din resa och vilken underbar bild på mannen som tvagar sig. Ha det så bra resten av tiden! Kram

2009-12-17 @ 14:31:03
Postat av: Morbor Stefan

Hej



Vad roligt det måste vara att få se så mycket. Som sagt idag är det mycket kallt och snöstorm. Det låg fyra bilar i diket imorse från Ljungsbro till Saab.



Ha det bra/Stefan

2009-12-17 @ 14:33:32
Postat av: pappsen

härligt att höra från dig igen!, ni ser ut att ha det kanon! Har du vant dig vid den starka maten?

2009-12-17 @ 17:34:17
Postat av: Morfar

Hej Sara! Det är lika intressant varje gång det kommer en rapport från dig. Vilken spännande vecka du har haft. Bilden på templet är väldigt fin även dom andra bilderna. Ha det så bra!

2009-12-17 @ 18:41:23
Postat av: mom

Hej gumman! Åh, så roligt att få läsa vad ni har haft för er sen senast! Så mycket ni får se och prova på, jag skulle gärna vilja prova yogan för att blåsa ur huvet ordentligt inför julen :)KRAM

2009-12-17 @ 19:45:07
Postat av: mormor

Hej Sara! Vilka härliga bilder. Jag tycker det är så roligt att höra från dig och vad mycket du redan har fått varit med om på din resa. Kram

2009-12-17 @ 22:19:30
Postat av: faster anneli

Karln som tvättar sig vid floden= dagens snygging, eller? haha

2009-12-18 @ 10:49:58
Postat av: Från Farfar och Farmor

Hej Sara.Just nu visar utetempen -11.5 Vintern har slagit till rejält,vi är avundsjuka på dig som får vara ivärmen.Härligt att läsa om dina spännande upplevelser.kram.



2009-12-18 @ 17:44:35
Postat av: Anders - annan än pappsen...

Härligt att läsa din blogg, du verkar ha det bra! Hur går det med badtricken...har du kommit på några nya Indiska badtrick? som du kan visa när du kommer hem!

2009-12-18 @ 18:30:16
Postat av: Ingela Holmstöm

God fortsättning! Vilken häftig grej du verkar va i. Man vill ju bara bli ung o följa med...

Njut av varje dag och se till att minnas det mesta. Kul att lära känna så mycket nytt folk också. Hemma snurrar ekorrhjulet ganska bra som vanligt. Kram från moderskusinen/ Ingela

2010-01-11 @ 09:53:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0